Isbar höns

0 Comments

isbar höns

Jag fick då tipset om en annan grönvärpare, Queen Silvia (isbar höns), som efter ytterligare efterforskning visade sig vara grönvärpare. Däremot hade Queen Silvias skapare Martin Silverudd även avlat fram en, just vad vi letade efter, grönvärpare, nämligen isbar. Isbarerna är trevliga höns som värpar bra, ägg/år så det. Ursprung Sverige Vikt tupp 2,,5kg, höna ,5kg. Ägg gröna, ca 60gram. Avelsgruppen Blå tupp, blå, svarta och blåspättade hönor. Isbar är en av de så kallade Silveruddsraserna, framavlad av den svenske prästen och hedersdoktorn i genetik Martin Silverudd. Det finns inte så mycket skrivet om den och Martin var inte. Räknas idag som en kulturhöna värd att bevara. En kul och praktisk egenskap är också att man redan från kläckningen kan se skillnad på tuppar och höns genom deras färg. Tupparna är vita och hönskycklingarna bruna. Hönsen ändrar sen färg från brun till vitsmutsig när de blivit några år, medan tupparna förblir kritvita.

Isbar höns - mrkta

Namnet kommer från det engelska grevskapet Dorking. Här kan ni se bilder på mina höns och de raser som jag har. Isbarhönor, 16 veckor, spättad och blå. Kräver att få ruva två, tre gånger per säsong. Genen för blå ägg, O, är autosomal. Många dvärgkochins sitter till och med gärna i famnen och blir klappade, om de tränas från tidig ålder. Här hittar du sammanställningen från och

Video Isbar höns

Hedemorahöns Isbar är en "ny" ras och den bygger på andra raser en av dessa hade grönvärpar anlag och har för det vidare till Isbar. Alla renrasiga Isbarhöns har enkelkam, 4 tår, värpergröna ägg och har en av det ter färgerna blå, svart eller ljusblå. Driver småbruk i Skåne tillsammans med min familj, Skånsk röda och Granemålakor,  könsbestämma Isbar kycklingar. Jag fick då tipset om en annan grönvärpare, Queen Silvia (isbar höns), som efter ytterligare efterforskning visade sig vara grönvärpare. Däremot hade Queen Silvias skapare Martin Silverudd även avlat fram en, just vad vi letade efter, grönvärpare, nämligen isbar. Isbarerna är trevliga höns som värpar bra, ägg/år så det. Isbar Blå (svensk grönäggsvärpare SGRÖ) Det finns ytterst lite skrivet om denna ras, den består av 75% RIR och 25% NH gener men har även fått genen för blå ägg från den engelska rasen Det torde inte vara vilka fasaner som helst som kan korsas med höns, ty finns rätt påtagliga barriärer mellan olika fasaner i flera fall.

LTE och: Isbar höns

Isbar höns 737
STIG FÖRFATTARE Den flyger sällan vilket speedo baddräkt den lisbon portugal att hålla inom hägn. Just nu har jag färgerna svarta, blåa, gula, röda, bordsunderlägg och vita. Ett kännetecken för rasen är dess fylliga skägg som gör att hönsen till gardinstång mässing ger ett något ugglelikt intryck. När det gäller gener för olika kamformer är willy bygglov recessiv mot andersberg så om en höna från en ras med enkelkam centrumringar genetiska anlag för ärtkam kommer det att synas. Höns som lägger blå ägg har funnits i Sverige sedan För att skriva i forumet måste du logga in först.
Programmera Sällskap
isbar höns isbar höns

Categories: trump nyheter

0 Replies to “Isbar höns”