Fornsvenska

0 Comments

fornsvenska

Under åren kallades det svenska språket för fornsvenska. Skriften som användes var det latinska alfabetet, alltså det vi använder än idag. Det var när den kristna kulturen kom till Sverige som det latinska alfabetet började användas. Först användes alfabetet bara av utbildade människor i. Äldre fornsvenska ca Kristendomen kom till Sverige under talen. Runorna kom under denna tid att ersättas med det latinska alfabetet. Man byggde kyrkor och kloster och böcker som nådde. Sverige var skrivna på latin. I Sverige hade man under medeltiden olika lagtexter som gällde för olika. Fornsvenskan – När kristendomen kom till Sverige under medeltiden, började svenskarna också använda sig av kristendomens latinska alfabet. Först användes bokstäverna bara i kristna texter på latin, men de spreds snart till mer vardagliga användningsområden, till det svenska språket och.

Fornsvenska - tillverkas med

För bilder, se respektive bildsida klicka på bilden. Kyrkans män, såsom munkar, översatte religiösa texter från grekiskan och latinet. Meddela mig om vidare kommentarer via e-post. I fornsvenskan var supinumformen av verb identisk med neutrumformen av preteritum particip. Dessa pluralformer av verben skulle finnas kvar i det skriftliga språket enda till talet. På medeltiden kom kristendomen till Sverige och förde med sig det latinska alfabetet. De latinska bokstäverna användes mycket av kyrkan, kungamakten och de lärda, vilket gjorde att runskriften försvann. Det nya skrift- och talspråket kallas för fornsvenska. Den fornsvenska perioden kan delas upp i två delar: Den. Under åren kallades det svenska språket för fornsvenska. Skriften som användes var det latinska alfabetet, alltså det vi använder än idag. Det var när den kristna kulturen kom till Sverige som det latinska alfabetet började användas. Först användes alfabetet bara av utbildade människor i. Fornsvenskan – När kristendomen kom till Sverige under medeltiden, började svenskarna också använda sig av kristendomens latinska alfabet. Först användes bokstäverna bara i kristna texter på latin, men de spreds snart till mer vardagliga användningsområden, till det svenska språket och. fornsvenska Kommentera D link router svar Skriv larmtjänst kommentar fotografiska restaurang Hansan bildades på talet och många köpmän som talade språket lågtyska bosatte sig i svenska städer. Fotografiska restaurang trycktes Nya Testamentet på svenska, vilket utgör startpunkten för den äldre nysvenskan och slutet på kungsgårdsgymnasiet yngre fornsvenska tiden. Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in: Under denna period lånade det svenska språket in många ord från andra språk. Förberedd ersatte till och med vanliga svenska ord.

Video Fornsvenska

Fornsvenska Många förstavelser och ändelser kommer ifrån tyskan så som —ande, be-, -eri, -inna och —het. Ett annat resultat av det lågtyska inflytandet var den tyska bisatsordföljden; en konstruktion där bisatserna hade det finita verbet sist ex. Gutniska  · nordiska dialekter. Wikipedias text är tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-dela-lika 3. Meddela mig om vidare kommentarer via e-post. Dessa pluralformer av verben skulle finnas kvar i det skriftliga språket enda till talet. Publicerat december 5,

0 Replies to “Fornsvenska”